Dansk | English
Sitemap
youtube_off.png
linkedin_off.png
Facebook


Seneste nyt

Dato
27.01.2014
Lundbeckfonden og AU i nyt samarbejde om forskningsformidling
Aarhus Universitet og Lundbeckfonden vil øge kendskabet til dansk sundhedsforskning. Derfor vil emner som den menneskelige arvemasse, depression, skizofreni og ADHD blive debatteret, når nogle af de dygtigste danske forskere præsenterer deres forskning ved en række Lundbeckfond Lectures.
Dato
19.12.2013
På sporet af de biologiske effekter af fantasy
Lundbeckfond fellow Petrine Wellendorph er kommet tættere på at forstå biologien bag hjernens signalstof GHB – i syntetisk form bedre kendt som misbrugsstoffet fantasy. Det kan være et skridt på vejen til at udvikle nye lægemidler mod en bred vifte af sygdomme som epilepsi, slagtilfælde, angst, smerte og søvnløshed.
Dato
18.12.2013
Derfor udløste influenzaen i 2009 fatal træthedssygdom

Med et trylleslag er et internationalt forskerhold med danske Birgitte Rahbek Kornum i spidsen blevet klogere på, hvad der udløser træthedssyndromet narkolepsi, og hvorfor der i slipstrømmen på vaccinationsprogrammet under den store influenzaepidemi i 2009 skete en eksplosiv stigning i antallet af narkolepsi-tilfælde.

Dato
05.12.2013
Glassets unge førstemand modtager talentpris
Morten Mattrup Smedskjær er en af vores førende unge eksperter i glas. Han har netop fået Lundbeckfondens Talentpris 2013.
Dato
04.12.2013
Forskerpris til ekspert i universets sorte huller
Lundbeckfondens Yngre Forskerpris går i år til Darach Watson fra Niels Bohr Institutet, der har gjort os klogere på universets mystiske mørke energi. Lige nu leder han efter guld i Rummet.
Dato
04.12.2013
Ung forsker bruger ultralyd til at afsløre tegn på hjertesygdom
Tor Biering-Sørensen er netop blevet tildelt Lundbeckfondens Talentpris 2013. Resultaterne af hans forskning kan bruges til at finde tidlige tegn på hjertesygdom og forebygge slagtilfælde.
Dato
21.11.2013
Tør hud fører måske til astma og høfeber
Måske udvikler vi astma i lungerne og allergi i slimhinder og hud, fordi noget er trængt igennem huden helt andre steder på kroppen. Det vil allergiforsker og Lundbeckfond Fellow Jacob Pontoppidan Thyssen undersøge i et femårigt forskningsprojekt ved hudafdelingen på Gentofte Hospital.
Dato
20.11.2013
Kvante-tidsalderen er kommet et stort skridt nærmere
Det er lykkedes Lundbeckfond fellow Jacob Friis Sherson at tæmme en sky af atomer og lave verdens koldeste krystal. Han har dermed skabt en kvantesimulator, der er et stort skridt i udviklingen af potente kvantecomputere og superledere.
Dato
14.11.2013
Når vores celler ikke kan at beskytte sig / Cellemembranernes stof-transportører i 3D
Den nyudnævnte Lundbeckfond fellow Pontus Gourdon fra Aarhus Universitet vil undersøge, hvad der sker, når transporten af stoffer ind og ud af cellerne ikke fungerer. Frygtede demens-sygdomme kan opstå, hvis der opstår ubalance i en række stoffer i vores celler.
Dato
13.11.2013
Ungt forskertalent vil bruskskader til livs
Bruskskader kan ramme sportsudøvere i en ung alder, og det kan betyde, at man før eller siden må indstille en ellers lovende sportskarriere. Den virkelighed vil 29-årige ph.d. og læge Casper Foldager gerne lave om på. Han er netop blevet hædret med Lundbeckfondens Talentpris 2013.
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste