Dansk | English
Sitemap
youtube_off.png
linkedin_off.png
Facebook


Seneste nyt

Dato
13.11.2013
Talentpris til forureningsforsker
Jeremy David Silver fra Institut for Miljøvidenskab ved Aarhus Universitet modtager Lundbeckfondens Talentpris 2013. Prisen uddeles til forskere under 30 år, som har udmærket sig i deres videnskab.
Dato
13.11.2013
Forskertalent vil hjælpe blodpropspatienter
Læge Morten Würtz har modtaget Lundbeckfondens Talentpris for sin forskning i behandlingen af åreforkalkning og blodpropper.
Dato
22.09.2013
Ormeforskning: Sukkersignaler regulerer hjernens udvikling
Neurobiologi Hvis udviklingen af vores hjerne bliver forstyrret, risikerer vi at udvikle alvorlige neurologiske sygdomme, som forstyrrer vores sanseapparat, vores motorik eller vores kognitive funktioner. Det samme gælder alle organismer med et veludviklet nervesystem, fra menneske til orm. Ny forskning fra BRIC, Københavns Universitet viser, hvordan et lille molekyle kaldet mir-79 regulerer udviklingen af nervesystemet hos rundorme. Molekylet er afgørende for, at nervecellerne vandrer de rigtige steder hen, så ormens nervesystem ikke misdannes. Forskningen er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Science.
Dato
26.08.2013
Klogere på skizofreniens genetiske ophav
Det er lykkedes et internationalt forskerhold med dansk deltagelse at blive klogere på, hvad det er for nogle gener, der kan gøre individuelle mennesker mere sårbare for at udvikle skizofreni. Det kan blive et skridt på vejen til at forstå, hvad det er for nogle arvelige komponenter, der kan øge risikoen for at udvikle sindslidelsen.
Dato
16.08.2013
Lysende stamceller afslører, hvordan vores hud vedligeholdes
STAMCELLE FORSKNING Alle vores organer er afhængige af stamceller for at vedligeholde deres funktioner. Huden er vores største organ og udgør vores skjold mod omverdenen. Ny forskning fra BRIC, Københavns Universitet og Cambridge University, udfordrer de gængse stamcellemodeller og giver os en helt ny indsigt i, hvordan huden bliver vedligeholdt livet igennem. Resultaterne er netop publiceret i det anerkendte tidskrift Cell Stem Cell.
Dogme i stamcellebiologi udfordres af ny viden.
Dato
15.07.2013
Stopklodser i DNA forhindrer forkert oversættelse af gener
Et forskerhold med blandt andre Lundbeckfond Fellow Albin Sandelin og hans team fra Københavns Universitet, sektionen for bioinformatik og RNA biologi, har fundet ud af, hvordan vores celler fungerer ved at afsløre en særlig stopmekanisme, der gør sig gældende i cellernes forsøg på at læse generne. Resultatet er blevet offentliggjort i dag i det videnskabelige tidsskrift Nature Structural & Molecular Biology.
Dato
17.06.2013
Det norske Videnskabsministerium udpeger forskningschef Anne-Marie Engel til medlem af bestyrelsen for Oslo Universitet
Videnskabsministeriet har udnævnt nye medlemmer til bestyrelserne ved Norges universiteter for perioden 2013-2017 og har udpeget Anne-Marie Engel til medlem af bestyrelsen af Oslo Universitet.
Dato
31.05.2013
Millioner til alkoholforskning
Nyt stort alkoholforskningsprojekt skal skabe grobund for bedre behandling af mennesker med alkoholmisbrug. Forskere på Syddansk Universitet har fået den hidtil største bevilling til klinisk alkoholforskning i Danmark. De skal i samarbejde med Psykiatrien i Region Syddanmark og Odense Kommune undersøge, hvordan man kan tackle de største aktuelle udfordringer i behandlingen af alkoholmisbrugere.
Dato
29.05.2013
Til kamp mod kroppens bakteriefæstninger
Fredag den 31. maj forsvarer den 38-årige Lundbeckfond Fellow og lektor på Københavns Universitet Thomas Bjarnsholt sin medicinske doktorafhandling om sammenhængen mellem bakterier og kroniske infektioner.
Dato
24.05.2013
Nyt bestyrelsesmedlem i fonden
Steffen Kragh, adm. direktør for Egmont og Egmont Fonden indtræder som nyt bestyrelsesmedlem i fonden
Forrige Forrige 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Næste