Dansk | English
Sitemap
youtube_off.png
linkedin_off.png
Facebook


Seneste nyt

Dato
07.05.2015
Fire topforskere til Danmark for at modtage verdens største hjerneforskningspris, der er finansieret af Lundbeckfonden

Danmarks svar på Nobelprisen, The Brain Prize er stiftet og 100% finansieret af Lundbeckfonden. Den går i år til to tyske og to amerikanske forskere. Prisen, som er på 1 mio. euro, overrækkes af HKH Kronprins Frederik den 7. maj i København. 

Dato
06.05.2015
Lundbeckfond Emerge klar til nye projekter efter salg af EpiTherapeutics
I dag meddelte californiske Gilead Sciences, at de har købt biotekselskabet EpiTherapeutics for 444 millioner kroner. Epitherapeutics fokuserer på at udvikle nye lægemidler til behandling af cancer baseret på epigenetisk forskning.
Dato
28.04.2015
Lundbeckfonden og Politiken kårer Danmarks bedste undervisere
I et samarbejde med Politiken kårede Lundbeckfonden i går  landets dygtigste undervisere ved en stor prisfest.
 
Dato
19.04.2015
Så er vinderen af årets Ph.d. Cup fundet
Prisen gives for den bedste live-formidling af ny forskning,
Dato
16.04.2015
Dygtig bioteknolog modtager talentpris
Ph.d. Catharina Steentoft har modtaget Lundbeckfondens Talentpris på 100.000 kroner. Talentprisen uddeles til særligt dygtige og ambitiøse yngre forskere.
Dato
09.04.2015
Rekordår for Lundbeckfonden

Lundbeckfonden kom ud af 2014 med et resultat på 2,5 mia. kroner, hvilket er en stigning på 20 procent i forhold til 2013. Lundbeckfondens uddelinger er samtidig øget til 474 millioner kroner.

Dato
24.03.2015
Ny millionbevilling: iPSYCH bliver verdens førende på psykiatriområdet
Forskningsprojektet iPSYCH har endnu en gang modtaget en rekordstor bevilling fra Lundbeckfonden. Bevillingen betyder, at projektet bliver verdens største inden for psykiatrisk forskning.
Dato
23.03.2015
Ung dansk læge modtager talentpris
Det er ikke mange medicinstuderende, der påbegynder forskningen på fjerde semester af deres studie. Det var tilfældet med ph.d. og læge Johan Burisch, der som ung studerende kastede sig over studiet af de såkaldte inflammatoriske tarmsygdomme. Disse sygdomme er karakteriseret ved en kronisk betændelsestilstand i tarmen, en af dem kendes som Chrons sygdom.
Dato
18.03.2015
45 mio. kr. til forskning i immunforsvarets fejl
DTU Veterinærinstituttet leder et nyt stort projekt, der skal sikre bedre behandling af kroniske sygdomme, der skyldes nedbrud i vores immunforsvar. Fokus er på signalsystemerne i tarmenes slimhinder.
Dato
11.03.2015
Ung genforsker med imponerende resultater modtager talentpris
Lin Lin stammer fra Kina, men hun har valgt at slå sig ned i Aarhus. Det er man særdeles godt tilfreds med på Institut for Human Genetik på Aarhus Universitet, hvor den dygtige, unge forsker bidrager med sin viden inden for genetik og epigenetik, som er studiet af, hvordan celler kontrollerer hvilke gener, der er tændte og slukkede. Hendes forskning retter sig mod en bedre forståelse af såkaldte neurodegenerative sygdomme – det kan eksempelvis være demenslidelser som Alzheimer og Parkinson.
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste