Dansk | English
Sitemap
youtube_off.png
linkedin_off.png
Facebook


Seneste nyt

Dato
06.03.2015
Førende amerikanske universitetshospitaler åbner dørene for danske forskningstalenter
Lundbeckfonden opretter i samarbejde med Innovation Centre Denmark i Silicon Valley en stipendie-ordning inden for klinisk forskning, der tilbyder næste generation af danske forskningslæger ophold på verdens førende forskningshospitaler.
Dato
02.03.2015
Vil tættere på at forstå immunforsvarets rolle ved udviklingen af multipel sklerose
DTU-forsker vil forstå, hvad der får immunsystemet til at gå til angreb på kroppens egne raske celler i sygdomme som multipel sklerose, og hvordan man kan stoppe det. Han studerer en familie af enzymer, som ser ud til at have en vigtig rolle for igangsættelsen af sklerose. 
Dato
27.02.2015
Dansk fysiker overrasker med fascinerende kvante-resultat
Lys, tyngdekraft og kvantemekanik. Det hele går op i en højere enhed i nye beregninger fra Niels Bohr Institutet. Resultatet er netop blevet publicereret i tidskriftet Physical Review Letters.
Dato
26.02.2015
Lundbeckfonden styrker sin eksterne profil
Lundbeckfonden har ansat Regitze Reeh (49) som fondens første kommunikationschef.
Dato
23.02.2015
Ung forsker vil lade nano-ubåd reparere cellerne hos syge børn
Med et Lundbeckfonden Fellowship i ryggen vil Leticia Hosta-Rigau udvikle en ny nanomedicinsk metode til at reparere beskadigede celler. Det kan komme til at gavne nyfødte med en række alvorlige sygdomme.
Dato
16.02.2015
Bestyrelsesændringer i Lundbeckfonden
På fondens kommende årsmøde indtræder to nye bestyrelsesmedlemmer.
 
Dato
16.02.2015
Ny forskning skal finde migrænens fingeraftryk i hjernen
Lundbeckfonden har bevilget 10 mio.kr. til et forskningsprojekt ledet af professor Messoud Ashina fra Dansk Hovedpinecenter ved Rigshospitalet og Glostrup Hospital. Bevillingen skal skabe ny viden om, hvilke biomarkører der har betydning for migræne samt fremme udviklingen af nye, målrettede behandlingstilbud
Dato
05.02.2015
Københavns Universtitet og University of British Columbia, Canada deler internationalt professorat

Støtte fra Lundbeckfonden sikrer delt professorat i drug delivery og nanomedicin på Københavns Universitet og University of British Columbia. Det vil skabe nye og bedre lægemidler.

Dato
05.02.2015
Ionpumper i celler og deres betydning for nervesygdomme
Mere viden om cellernes ionpumper skal bane vej for forbedrede behandlinger af neurologiske sygdomme. Molekylærbiolog Hanne Poulsen er netop blevet tildelt 10 mio. kr. i form af et Lundbeckfond Fellowship til et femårigt forskningsprojekt. 
Dato
02.02.2015
Computer-mikroskop skal give dybere forståelse af celleprocesser
Forsker fra Syddansk Universitet modtager Lundbeckfond Fellowship på 10 mio. kr. til at færdigudvikle et universelt simuleringsværktøj på celleniveau. Formålet er at gøre det muligt for forskere verden over at følge og analysere celleprocesser, som ellers er usynlige.
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste