Dansk | English
Sitemap
youtube_off.png
linkedin_off.png
Facebook

Nyhedsbrev

Lundbeckfonden Lectures

Soldat_shutterstock_340544252
28.05.2017 kl. 11:00 - 13:00
Kategori
Århus
Posttraumatisk stress - krigens spor

Nogle udsendte soldater vender hjem til Danmark med alvorlige ar på krop og sjæl. En del af dem kæmper med psykiske problemer i årevis og måske endda resten af livet pga. deres oplevelser fra at have været i krig. Posttraumatisk stress er den mest udbredte psykiske lidelse blandt hjemvendte soldater, hvilket fx giver sig til udtryk i form af invaderende erindringer, angst, hukommelsessvigt, søvnproblemer, depression og/eller ukontrollerede vredesudbrud. Det giver også store udfordringer i soldaternes sociale relationer til deres familier, venner og andre mennesker generelt.

Denne dag sætter vi fokus på den psykiske bagage som nogle soldater tager med hjem fra krigen – hvilke krigsoplevelser trigger udviklingen af psykiske lidelser, og hvordan udformer det sig efter soldaterne er kommet hjem, hvad kan man gøre for at behandle de psykiske skader, og kan man gøre noget for at forebygge, at de opstår? Hør også en virkelig beretning fra en hjemvendt soldat om, hvordan det er at komme hjem til livet i Danmark igen, og om de psykiske og sociale udfordringer der følger med.

Forelæsere:
Bo Søndergaard Jensen, cand.psych., specialist i psykoterapi for voksne, Klinik for PTSD og Transkulturel Psykiatri, Region Midtjylland
Erfaringsperson: Jonny Kronborg Løgstrup Nielsen, tidligere udsendt soldat

TILMELD DIG HER

  1. Pris
    Pris: 50 kr. inkl. kaffe, the & croissant
  2. By
    Århus