Dansk | English
Sitemap
youtube_off.png
linkedin_off.png
Facebook


Seneste nyt

Dato
07.04.2017
Fem studerende udvalgt til unikt forskningsophold i Californien
I sensommeren 2017 sender Lundbeckfonden et tredje kuld af danske studerende af sted på udvekslingsophold til det prestigefulde Stanford University og University of California, San Francisco.
Dato
31.03.2017
To kendte top-forskere får store bevillinger til hjerneforskning
To af de førende forskere inden for neurovidenskab, ægteparret Maiken Nedergaard og Steven Goldman, får hver 40 mio. kr. af Lundbeckfonden. Pengene går til videreførelse af deres skelsættende forskning, som skal føre til bedre behandling af henholdsvis kroniske smerter og degenerative hjernesygdomme.
Dato
30.03.2017
Lundbeckfonden er Danmarks mest åbne fond
Tidligere var de store fonde forbundet med høje paneler, cigarrøg og diskretion. Men de seneste år har budt på en udvikling i retning af mere åbenhed, og fondene holder ikke længere kortene så tæt til kroppen.
Dato
14.03.2017
Vær med til at finde Danmarks bedste lærer
Få ting kan være så afgørende for ens skoletid som en rigtig god lærer!
Dato
10.03.2017
Forskere får 20 mio. kr. til at smugle medicin forbi hjernens grænsekontrol
Effektiv transport af medicin ind i hjernen er afgørende for behandlingen af patienter med hjernesygdomme. Derfor giver Lundbeckfonden nu yderligere 20 mio. kr. til et forskningsprojekt, der skal gøre os klogere på, hvordan blod-hjerne-barrieren fungerer, bl.a. så vi kan skræddersy medicin, der slipper lettere igennem.
Dato
09.03.2017
Store danske fonde støtter nye modelskoler
Kata Fonden står bag initiativet LEAPS, der er støttet af Lundbeckfonden, Novo Nordisk Fonden, Villum Fonden, Bitten & Mads Clausens Fond i samarbejde med fire kommuner over seks år skal udvikle en engagerende læringsform, hvor naturfagene integreres i alle fag, mens undervisningen er projektbaseret og anvendelsesorienteret. 
Dato
06.03.2017
Banebrydende forskning i læring hædres med verdens største hjerneforskningspris
Lundbeckfondens store forskerpris The Brain Prize gives i år til tre hjerneforskere med base i England for at forklare, hvordan læring er forbundet med hjernens belønningssystem. Prisvinderne har bl.a. fundet en nøgle til at forstå de mekanismer i hjernen, der kan føre til ludomani, narkomani og alkoholisme. 
Dato
22.02.2017
Dansk biotek-miljø blomstrer igen
De toneangivende private fondes stigende investeringer i nye danske biotekselskaber er den primære årsag til, at miljøet igen er ved at få luft under vingerne efter de hårde finanskriseår. Det vurderer formanden for Dansk Biotek i Frederiksborg Amts Avis.
Dato
23.01.2017
Dansk hjerneforskning på vej op i superligaen
Ny rapport fra Aarhus Universitet viser, at dansk hjerneforskning sammenlignet med andre lande er i en rivende udvikling, men at der er fortsat er meget at stræbe efter for at blive blandt verdens førende
Dato
07.12.2016
Lundbeckfonden annoncerer tematisk opslag 2016
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste