Dansk | English
Sitemap
youtube_off.png
linkedin_off.png
Facebook


Seneste nyt

Dato
11.02.2014
Verdenskendt evolutionsforsker bliver Lundbeckfond Professor og får bevilling på 25 millioner kroner
Lundbeckfonden har tildelt det første Lundbeckfond Professorat til en dansk forsker. Det går til den 42-årige evolutionsforsker Eske Willerslev fra Københavns Universitet for dels hans banebrydende forskning i genetik og evolution, dels hans engagerede evne til at formidle forskningen videre til kolleger, studerende og ikke mindst offentligheden. Med titlen følger et beløb på 25 millioner kroner, der skal gøre os klogere på det moderne menneskes oprindelse og vandringer.
Dato
11.02.2014
Hvordan bliver bakterier resistente overfor antibiotika?
Der findes gode bakterier, der fremmer vores sundhed, og der findes dårlige bakterier, der gør os meget syge og kan true os på livet. De sygdomsfremkaldende bakterier er især farlige, når de udvikler resistens overfor antibiotika.
Dato
06.02.2014
Lundbeckfond fellow modtager prestigefyldt pris

Lundbeckfond Fellow Martin Røssel Larsen modtager i dag prestigefyldt Uddannelsesministeriets Eliteforsk Pris.

Dato
27.01.2014
Lundbeckfonden og AU i nyt samarbejde om forskningsformidling
Aarhus Universitet og Lundbeckfonden vil øge kendskabet til dansk sundhedsforskning. Derfor vil emner som den menneskelige arvemasse, depression, skizofreni og ADHD blive debatteret, når nogle af de dygtigste danske forskere præsenterer deres forskning ved en række Lundbeckfond Lectures.
Dato
19.12.2013
På sporet af de biologiske effekter af fantasy
Lundbeckfond fellow Petrine Wellendorph er kommet tættere på at forstå biologien bag hjernens signalstof GHB – i syntetisk form bedre kendt som misbrugsstoffet fantasy. Det kan være et skridt på vejen til at udvikle nye lægemidler mod en bred vifte af sygdomme som epilepsi, slagtilfælde, angst, smerte og søvnløshed.
Dato
18.12.2013
Derfor udløste influenzaen i 2009 fatal træthedssygdom

Med et trylleslag er et internationalt forskerhold med danske Birgitte Rahbek Kornum i spidsen blevet klogere på, hvad der udløser træthedssyndromet narkolepsi, og hvorfor der i slipstrømmen på vaccinationsprogrammet under den store influenzaepidemi i 2009 skete en eksplosiv stigning i antallet af narkolepsi-tilfælde.

Dato
05.12.2013
Glassets unge førstemand modtager talentpris
Morten Mattrup Smedskjær er en af vores førende unge eksperter i glas. Han har netop fået Lundbeckfondens Talentpris 2013.
Dato
04.12.2013
Forskerpris til ekspert i universets sorte huller
Lundbeckfondens Yngre Forskerpris går i år til Darach Watson fra Niels Bohr Institutet, der har gjort os klogere på universets mystiske mørke energi. Lige nu leder han efter guld i Rummet.
Dato
04.12.2013
Ung forsker bruger ultralyd til at afsløre tegn på hjertesygdom
Tor Biering-Sørensen er netop blevet tildelt Lundbeckfondens Talentpris 2013. Resultaterne af hans forskning kan bruges til at finde tidlige tegn på hjertesygdom og forebygge slagtilfælde.
Dato
21.11.2013
Tør hud fører måske til astma og høfeber
Måske udvikler vi astma i lungerne og allergi i slimhinder og hud, fordi noget er trængt igennem huden helt andre steder på kroppen. Det vil allergiforsker og Lundbeckfond Fellow Jacob Pontoppidan Thyssen undersøge i et femårigt forskningsprojekt ved hudafdelingen på Gentofte Hospital.
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste