Dansk | English
Sitemap
youtube_off.png
linkedin_off.png
Facebook


Seneste nyt

Dato
23.03.2015
Ung dansk læge modtager talentpris
Det er ikke mange medicinstuderende, der påbegynder forskningen på fjerde semester af deres studie. Det var tilfældet med ph.d. og læge Johan Burisch, der som ung studerende kastede sig over studiet af de såkaldte inflammatoriske tarmsygdomme. Disse sygdomme er karakteriseret ved en kronisk betændelsestilstand i tarmen, en af dem kendes som Chrons sygdom.
Dato
18.03.2015
45 mio. kr. til forskning i immunforsvarets fejl
DTU Veterinærinstituttet leder et nyt stort projekt, der skal sikre bedre behandling af kroniske sygdomme, der skyldes nedbrud i vores immunforsvar. Fokus er på signalsystemerne i tarmenes slimhinder.
Dato
11.03.2015
Ung genforsker med imponerende resultater modtager talentpris
Lin Lin stammer fra Kina, men hun har valgt at slå sig ned i Aarhus. Det er man særdeles godt tilfreds med på Institut for Human Genetik på Aarhus Universitet, hvor den dygtige, unge forsker bidrager med sin viden inden for genetik og epigenetik, som er studiet af, hvordan celler kontrollerer hvilke gener, der er tændte og slukkede. Hendes forskning retter sig mod en bedre forståelse af såkaldte neurodegenerative sygdomme – det kan eksempelvis være demenslidelser som Alzheimer og Parkinson.
Dato
06.03.2015
Førende amerikanske universitetshospitaler åbner dørene for danske forskningstalenter
Lundbeckfonden opretter i samarbejde med Innovation Centre Denmark i Silicon Valley en stipendie-ordning inden for klinisk forskning, der tilbyder næste generation af danske forskningslæger ophold på verdens førende forskningshospitaler.
Dato
02.03.2015
Vil tættere på at forstå immunforsvarets rolle ved udviklingen af multipel sklerose
DTU-forsker vil forstå, hvad der får immunsystemet til at gå til angreb på kroppens egne raske celler i sygdomme som multipel sklerose, og hvordan man kan stoppe det. Han studerer en familie af enzymer, som ser ud til at have en vigtig rolle for igangsættelsen af sklerose. 
Dato
27.02.2015
Dansk fysiker overrasker med fascinerende kvante-resultat
Lys, tyngdekraft og kvantemekanik. Det hele går op i en højere enhed i nye beregninger fra Niels Bohr Institutet. Resultatet er netop blevet publicereret i tidskriftet Physical Review Letters.
Dato
26.02.2015
Lundbeckfonden styrker sin eksterne profil
Lundbeckfonden har ansat Regitze Reeh (49) som fondens første kommunikationschef.
Dato
23.02.2015
Ung forsker vil lade nano-ubåd reparere cellerne hos syge børn
Med et Lundbeckfonden Fellowship i ryggen vil Leticia Hosta-Rigau udvikle en ny nanomedicinsk metode til at reparere beskadigede celler. Det kan komme til at gavne nyfødte med en række alvorlige sygdomme.
Dato
16.02.2015
Bestyrelsesændringer i Lundbeckfonden
På fondens kommende årsmøde indtræder to nye bestyrelsesmedlemmer.
 
Dato
16.02.2015
Ny forskning skal finde migrænens fingeraftryk i hjernen
Lundbeckfonden har bevilget 10 mio.kr. til et forskningsprojekt ledet af professor Messoud Ashina fra Dansk Hovedpinecenter ved Rigshospitalet og Glostrup Hospital. Bevillingen skal skabe ny viden om, hvilke biomarkører der har betydning for migræne samt fremme udviklingen af nye, målrettede behandlingstilbud
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste