Dansk | English
Sitemap
youtube_off.png
linkedin_off.png
Facebook


Seneste nyt

Dato
05.02.2015
Københavns Universtitet og University of British Columbia, Canada deler internationalt professorat

Støtte fra Lundbeckfonden sikrer delt professorat i drug delivery og nanomedicin på Københavns Universitet og University of British Columbia. Det vil skabe nye og bedre lægemidler.

Dato
05.02.2015
Ionpumper i celler og deres betydning for nervesygdomme
Mere viden om cellernes ionpumper skal bane vej for forbedrede behandlinger af neurologiske sygdomme. Molekylærbiolog Hanne Poulsen er netop blevet tildelt 10 mio. kr. i form af et Lundbeckfond Fellowship til et femårigt forskningsprojekt. 
Dato
02.02.2015
Computer-mikroskop skal give dybere forståelse af celleprocesser
Forsker fra Syddansk Universitet modtager Lundbeckfond Fellowship på 10 mio. kr. til at færdigudvikle et universelt simuleringsværktøj på celleniveau. Formålet er at gøre det muligt for forskere verden over at følge og analysere celleprocesser, som ellers er usynlige.
Dato
27.01.2015
Forældreløse receptorer som basis for hurtigere udvikling af nye lægemidler
Normalt tager det flere år at screene mulige stoffer, som til sidst kan blive nye lægemidler. Ny forskning vil kunne reducere screeningtiden markant.
Dato
23.01.2015
Børnelæge får 10 mio kr. til afdækning af mekanismerne bag svær astma hos børn
Genetisk screening skal afdække mekanismerne bag svær astma hos børn 
Dato
15.01.2015
Studentermedhjælper til Uddelingsafdelingen
Lundbeckfonden søger en alsidig og talstærk studentermedarbejder med en skarp pen, som kan assistere i det daglige arbejde med at fremme og styrke den bedste danske forskning.
Dato
29.10.2014
Sigdetvidere! App om sms’er til alle tider
Før mobilen var der fastnettelefonen og før den var der telegrafen, røgsignalet og jungletrommerne. Onsdag den 29. oktober kommer Sigdetvidere, som favner dem alle. Undervisningsminister Christine Antorini og en række skoleelever bliver udfordret på deres kommunikative evner i en app og et inspirationsmateriale, der er udviklet af Experimentarium, med støtte fra Lundbeckfonden, og i anledning af skolens 200 års jubilæum.
Dato
29.10.2014
Ny viden om signalstoffers vej i hjernen
Indsigt i transportmekanismer i hjerneceller, der er knyttet til sygdomme som skizofreni, epilepsi og depressioner, er uhyre vigtig for også at kunne fremstille den helt rigtige medicin. Defekter i proteiner, der sørger for transport af neurotransmittere, er således relaterede til psykiske og neurologiske lidelser, og disse proteiner er også mål for behandling med bl.a. antipsykotiske og antidepressive lægemidler og for psykostimulerende stoffer som fx kokain og amfetamin.
Dato
13.10.2014
Lundbeckfonden søger kommunikationschef
Lundbeckfonden styrker sin kommunikation med omverdenen og søger derfor en erfaren kommunikationschef med stærk strategisk og kommunikationsfaglig profil.
Dato
06.10.2014
24 mio. kr. til forbedring af klinisk forskning
PROCRIN programmet vil øge kvaliteten og mængden af medicinske data, der kan bruges til forskning, diagnosticering og behandling og dermed forbedre kvalitet og sikkerhed i patientbehandlingen i Danmark. 
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste 10 Næste