Dansk | English
Sitemap
youtube_off.png
linkedin_off.png
Facebook


Seneste nyt

 1. Dato
  22.02.2017
 2. Dansk biotek-miljø blomstrer igen
 3. Det tager lang tid og kræver mange penge at udvikle ny og banebrydende medicin. Derfor er det helt afgørende for de danske biotekselskaber, at de er i stand til at hente investeringer.

  I disse år kommer investeringerne primært fra de store private fonde som Lundbeckfonden og Novo Nordisk Fonden, der har øget investeringerne i biotekmiljøet og skabt fremgang de seneste år. Det vurderer formanden for foreningen af biotekvirksomheder, Dansk Biotek, Martin Bonde i dag i Frederiksborg Amts Avis.

  Ifølge ham er de store pensionsselskaber ikke gearet til at investere i biotek, og den almindelige dansker tør heller ikke sætte sparepengene i området. Derfor må biotekselskaberne altså først og fremmest sætte deres lid til de private fonde.

  ”Novo Nordisk Fonden, Novo Seeds, og Lundbeckfonden Emerge har det forgangne år øget deres investeringer i biotekmiljøet. Det er meget glædeligt,” siger Martin Bonde, der samtidig nævner de offentlige fonde som Vækstfonden og Innovationsfonden som investeringsvillige.

  Ringe i vandet
  I Lundbeckfonden Emerge vurderer Managing Partner Christian Elling også, at fonden spiller en vigtig rolle i forhold til at skabe et stærkere dansk biotekmarked:

  ”Vi vil gerne være med til at hæve niveauet for dansk biotek. Der er rigtig meget god og spændende dansk baseret forskning. Via vores investeringer og øvrige indsats kan vi bidrage til at skabe succesfulde danske biotekvirksomheder. Og jeg ser det også som en del af vores opgave at hjælpe og professionalisere biotekområdet i Danmark,” siger han.

  ”I Lundbeckfonden Emerge er vi ved at opbygge vores portefølje, og vi kommer til at investere 300 mio. kr. i nye biotekselskaber over de kommende år. Det kan forhåbentlig sprede sig som ringe i vandet og være med til at sikre flere succeshistorier for dansk biotek,” siger Christian Elling.

  Billedsamling:
  Kilde: