DARE Programme

Fem danske forskertalenter landet i San Francisco

DARE FELLOWSHIP 2022

DARE Fellows 2022: Ingrid Wiggers, Ditte Kamille Rasmussen, Camilla Wibrand, Anna Skovgaard Lerche og Christine Marie Haarslev Nielsen.

Fem dygtige medicinstuderende fra København, Odense og Aarhus har skiftet studierne ud med en ny og spændende tilværelse som forskere ved prestigefyldte amerikanske universiteter, Stanford University og University of California i San Francisco (UCSF).

For ottende år i træk har Lundbeckfonden uddelt pre-graduate scholarships til et hold danske medicinstuderende, der nu skal prøve kræfter med deres projektideer og forskningsambitioner i et af verdens førende midtpunkter for forskning og entreprenørskab; San Francisco-området i Californien, USA.

De fem studerende, Ditte, Christine, Ingrid, Anna og Camilla, forsker i noget så forskelligt som et særligt blinde-protein og aldersrelateret øjensygdom, en hjerne-beskyttende behandling efter stroke, ny viden om den glemte infektionssygdom tuberkulose, T-celler og nye angrebspunkter for sjælden autoimmun sygdom samt psykedeliske stoffers terapeutiske potentiale inden for psykiatrien og immunologien.

De fem er allerede kommet godt i gang med deres nye tilværelse som forskere, og de udmærker sig hver især ved at være exceptionelt talentfulde og handlekraftige. De har personligt – og i samarbejde med deres vejledere – stillet forslag til de spændende projekter, som alle bevæger sig inden for det sundhedsvidenskabelige felt, og ansøgt om en plads på holdet. Nu er forsknings-eventyret begyndt og en eftertragtet plads i verdensførende laboratorier og under stærke mentorers vinger en realitet.

Med billetten følger et all-inclusive udvekslingsophold, der er blevet et særkende ved forskningsprogrammet DARE (Danish American Research Exchange), og giver frie hænder til at forfølge ambitionerne og drømmen om en forskerkarriere.

De fem studerende bor sammen i San Francisco under hele opholdet – og nyder godt af hinandens selskab.

Hvad skal der til?

Det kræver noget særligt at få muligheden for et DARE-ophold i San Francisco. Men det grundlæggende krav er, at man læser medicin ved et dansk universitet og har bestået bachelordelen – og så skal man være talentfuld ud over det gennemsnitlige.

Den studerende skal i øvrigt have godkendt projektet inden afrejsen til USA, og have både en dansk og en amerikansk mentor at sparre med. Samtidig bliver man indskrevet enten på Stanford University eller UCSF og skal følge undervisningen her under hele DARE-opholdet.

Under opholdet i USA skal den studerende afslutte et forskningsprojekt og på sigt publicere resultaterne i et internationalt tidsskrift.

Programmet - DARE FELLOWSHIP - ledes af Innovationscenter Danmark med støtte fra Lundbeckfonden.

 

De fem DARE Fellows 2022:

Ingrid Wiggers, Aarhus Univesitet:

DARE_Ingrid Wiggers

Kan immunforsvaret afsløre nye behandlingsmål til tuberkulose?


Ditte Kamille Rasmussen, Aarhus Universitet: 

DARE_Ditte Rasmussen

Vil forske i Alders-relateret Macula Degeneration (AMD). Hun forsker ikke ’i blinde’, men er rejst til San Francisco for at stille...


Camilla Wibrand, Aarhus Universitet: 

DARE_Camilla Wibrand

Hun har skiftet medicinstudierne ved Aarhus Universitet ud med en tilværelse som forsker ved et af verdens førende universiteter i USA...


Anna Skovgaard Lerche, København Universitet: 

DARE_Anna Lerche

Hun skifter de næste 10 måneder medicinstudierne ved KU ud med forskning på øverste hylde ved UCSF i Californien. Her dykker hun ned i...


Christine Marie Haarslev Nielsen, Syddansk Universitet: 

DARE_ Christine Nielsen

Christine studerer medicin ved Syddansk Universitet. Studierne er sat på pause, mens hun forsker i blodpropper i hjernen ved Stanford...