Lundbeck A/S

Lundbeck indfører A- og B-aktieklassestruktur

Lundbeck Logo

Indførelsen af en A- og B-aktieklassestruktur i Lundbeck A/S vil øge selskabets finansielle råderum og samtidig fastholde den langsigtede stabilitet som følger af Lundbeckfondens majoritetsejerskab, så selskabet har alle muligheder for at øge værdiskabelsen. Det foreslåede aktiesplit forventes vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling i Lundbeck, der forventes, afholdt i juni, 2022.

”Hjernesygdomme påvirker millioner af mennesker og behovet for at finde bedre behandlinger kræver nye og større investeringer i løbet af de kommende årtier. Lundbeck er en af de eneste medicinalvirksomheder i verden som alene fokuserer på hjernesygdomme, og det er derfor vigtigt for os at sikre, at Lundbeck har det fornødne finansielle råderum og ejerskabsmæssige stabilitet til at kunne udvikle og styrke sin position som en international leder inden for hjernesundhed. Det foreslåede aktiesplit vil sikre, at selskabet har alle muligheder for at øge værdiskabelsen på kort og lang sigt til fordel for både patienter og selskabets aktionærer,” siger Lene Skole, CEO i Lundbeckfonden.

”I Lundbeck bestræber vi os på at styrke vores forståelse af komplicerede hjernesygdomme og gøre en forskel for de mennesker, som lever med dem. Videnskaben og innovationen indenfor neuroscience er i stærk udvikling, og vi er unikt positioneret til at spille en central rolle i at bringe transformative behandlinger til markedet. Det er derfor vigtigt, at Lundbeck har tilstrækkelig finansiel kapacitet til rådighed, så vi kan foretage strategiske partnerskaber og opkøb, hvis den rette mulighed opstår,” siger Deborah Dunsire, administrerende direktør i H. Lundbeck A/S.

A-og B-aktieklassestrukturen med en stemmedifferentiering 10:1 er en veletableret og anerkendt model i Danmark, herunder i den danske medicinalindustri. 

Alle Lundbecks aktionærer vil modtage 1 A-aktie og 4 B-aktier for hver eksisterende aktie, og alle aktionærer opretholder dermed samme finansielle ejerskab og stemmemæssige andel. 

For at imødekomme aktionærer, der foretrækker at besidde B-aktier, vil Lundbeckfonden1 tilbyde kvalificerede aktionærer en 1:1 ombytning af deres A-aktier med fondens B-aktier betinget af, at Finanstilsynet godkender det prospekt, der er påkrævet for at fremsætte ombytningstilbuddet. Et sådan tilbud vil være betinget af at aktiesplittet vedtages på en generalforsamling i Lundbeck og, at de nye A- og B-aktier optages til handel. Lundbeckfonden forventer, at ombytningstilbuddet vil blive fremsat i forbindelse med eller i forlængelse af, at der indkaldes til den ekstraordinære generalforsamling i Lundbeck, hvor aktiesplittet foreslås vedtaget, og at det vil løbe indtil ca. 14 dage efter denne ekstraordinære generalforsamling. 

En ombytning vil ikke i praksis øge fondens reelle indflydelse på selskabet.

[1]   Gennem Lundbeckfondens 100%-ejede datterselskab Lundbeckfond Invest A/S

 

 

Lundbeckfonden

Lundbeckfonden er en erhvervsdrivende fond, der arbejder med en bred vifte af kommercielle og filantropiske aktiviteter, bundet sammen af ønsket om at skabe innovation og ny viden til glæde for patienter. Fonden er den langsigtede og engagerede ejer af flere internationale lægemiddel- og sundhedsvirksomheder – Lundbeck, Falck og ALK – og en aktiv investor i de finansielle markeder, i danske biotekvirksomheder og i dansk forskning gennem fondens uddelinger til sundhedsvidenskabelige forskningsprogrammer og talenter på danske universiteter. Fondens uddelinger udgør mere end DKK 600 mio. årligt og har et særligt fokus på hjernen. Det omfatter verdens største pris til hjerneforskning: The Brain Prize.     

Ingen af de heri nævnte værdipapirer er eller vil blive registreret i henhold til United States Securities Act of 1933 med senere ændringer ("Securities Act") eller værdipapirlovgivningen i nogen amerikansk delstat eller anden jurisdiktion, og værdipapirerne må ikke udbydes, belånes, sælges, leveres eller på anden måde overdrages direkte eller indirekte, medmindre der er givet dispensation fra - eller transaktionen ikke er omfattet af - registreringskravene i Securities Act og sker i henhold til anden gældende værdipapirlovgivning. Værdipapirerne vil ikke blive udbudt til offentligheden i USA.

I UK er denne pressemeddelelse kun henvendt til og tilsendt personer, som er "kvalificerede investorer" i henhold til artikel 2(e) i forordning (EU) 2017/1129, idet den udgør en del af UK's nationale lovgivning i medfør af UK's lov af 2018 om udtrædelse af EU (European Union (Withdrawal) Act 2018) med senere ændringer, og som er (i) personer, der falder ind under definitionen af "investeringsekspert" i artikel 19(5) i UK's bekendtgørelse af 2005 vedrørende lov om finansielle tjenesteydelser og markeder (Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005) med senere ændringer ("Bekendtgørelsen"), eller (ii) personer, der falder ind under artikel 49(2)(a)-(d) i Bekendtgørelsen, eller (iii) personer, som den i øvrigt retmæssigt kan tilsendes (alle sådanne personer benævnes samlet "Relevante Personer"). Personer i UK, der ikke er Relevante Personer, må ikke disponere efter eller støtte ret på denne pressemeddelelse.

Denne pressemeddelelse indeholder fremadrettede udsagn, der afspejler, hvordan Fonden på nuværende tidspunkt anskuer fremtidige hændelser. Udtryk såsom "har til hensigt", "vurderer", "forventer", "vil måske", "planlægger", "estimerer" og lignende, der indikerer eller forudsiger den fremtidige udvikling eller tendenser, der ikke er baseret på historiske fakta, skal forstås som fremadrettede udsagn, der afspejler Fondens anskuelser og forventninger og indebærer en række risici, usikkerheder og forudsætninger, som kan medføre, at de faktiske hændelser og resultater afviger væsentligt fra de forventede fremtidige hændelser eller resultater, der er udtrykt eller underforstået i de fremadrettede udsagn. De oplysninger, der er indeholdt i denne pressemeddelelse, vil kunne ændres uden varsel, og medmindre det er påkrævet i henhold til gældende lovgivning, påtager Fonden sig ikke noget ansvar for eller nogen forpligtelse til officielt at opdatere eller gennemgå nogen af de fremadrettede udsagn, der er indeholdt i pressemeddelelsen, og Fonden har heller ikke til hensigt at gøre det. Du bør ikke stole unødigt på fremadrettede udsagn, som udelukkende er baseret på den viden, der foreligger på datoen for pressemeddelelsen. Som følge af disse risici, usikkerheder og forudsætninger bør du ikke stole unødigt på disse fremadrettede udsagn og deres forudsigelse af de faktiske fremtidige hændelser eller lignende.