Ny pris - Scientific Enrichment Prize

Lundbeckfonden stifter ny pris og pulje: Målet er bedre forskning, midlet er diversitet

Scientific Enrichment Prize

Med en ny pris, LF Scientific Enrichment Prize, vil Lundbeckfonden hædre forskere, der har taget lederskab og skabt gode forskningsresultater ved at integrere diversitet i deres forskningsgruppe. Lundbeckfonden etablerer samtidig en pulje på 2 mio. kr., der understøtter diversitetsfremmende aktiviteter på universiteterne og hospitalerne.

Et stærkt forskningsmiljø forudsætter, at forskningen integrerer forskellige tilgange, metoder og perspektiver.

– Komplekse problemstillinger bliver løst bedst med forskellige kompetencer og perspektiver. Der skal mere diversitet ind i forskningsmiljøerne for at sikre den bredde, der skal til i jagten på fremtidens løsninger på samfundets problemer. Vi vil derfor fejre de ledere i forskningsverdenen, som har arbejdet aktivt for og skabt gode forskningsresultater gennem diversitet. Vi ser diversitet i bredeste forstand og vores fokus er derfor de ledere, der har blik for nødvendigheden af forskellighed i deres forskningsgrupper, siger Jan Egebjerg, forskningsdirektør i Lundbeckfonden, og fortsætter:

- Ofte er det forskningsresultaterne, der bliver honoreret med priser. Det fortsætter Lundbeckfonden med, men vi udvider vores blik og honorerer den indsats, der ligger i at sikre, at forskningsgruppernes arbejde er præget af diversitet. Desværre bliver denne indsats typisk glemt.

LF Scientific Enrichment Prize bliver givet til en person, der tager – eller har taget – lederskab for at sikre diversitet for at løse en opgave. Prisen sætter fokus på, at videnskaben kan styrkes på andre måder end de klassiske som fx publikationer. En egnet prismodtager vil have beriget forskningsmiljøerne gennem diversitetsarbejde ved at have integreret diversitet i sit lederskab.

Et panel bestående af tre markante profiler fra såvel de akademiske forskningsmiljøer som erhvervslivet skal de kommende måneder bedømme de, der bliver nomineret til LF Scientific Enrichment Prize – og udpege en vinder af den personlige pris på 100.000 kr.

Panelet består af Marianne Thellersen, koncerndirektør for Innovation og Entreprenørskab, DTU, Andreas Roepstorff, professor og leder af Interacting Minds Center, Aarhus Universitet og Christina Aabo, selvstændig rådgiver og tidl. chef for R&D i Ørsted.

Pulje til at understøtte indsatser

Ved siden af prisen, som honorerer en indsats, der allerede er udført, etablerer Lundbeckfonden en pulje til diversitetsfremmende aktiviteter på universiteterne. Puljen skal understøtte fx institutter eller forskningsgrupper i at integrere diversitet i deres arbejde, men støtter ikke drift.

Puljen er på 2 mio. kr. årligt og uddeles to gange om året.
 



Læs mere om LF Scientific Enrichment Prize her – og se, hvordan du nominerer kandidater til prisen.
Frist for nominering af kandidater er 12 april 2022:

The purpose of the Lundbeck Foundation Scientific Enrichment Prize is to celebrate individuals who have taken leadership to embrace and harness diversity to develop creative solutions to complex scientific problems and to enrich scientific environments and culture in the biomedical, health and clinical fields.

 

Læs mere om Lundbeckfondens diversitetspulje og søg støtte her.
Frist for insendelse af ansøgning er 12 april 2022: