Uddelinger og priser, Pre-Graduate Scholarships

Mød de unge talenter fra Lundbeckfondens forskningsprogram i Californien

Pre-Graduate 2017 Gruppe - DARE

For godt en måneds tid siden pakkede fem danske medicinstuderende kufferterne og fløj over Atlanten for at deltage i Lundbeckfondens forskningsprogram på Stanford University og University of California, San Francisco, i 10 måneder.

Her skal de forske i bl.a. leddegigt, børneleukæmi og ultralydsscanninger af hjertet, og de fem dygtige studerende kan se frem til at modtage verdensklasse træning i klinisk forskning, men de vil også blive udfordret tværfagligt og sat i forbindelse med investorer, der kan bidrage med viden om forretningsudvikling og lære dem at tænke forskning på en utraditionel måde.

Det er tredje gang, vi sender et hold medicinstuderende af sted på forskningsophold, og vi samarbejder med Innovation Center Denmark om programmet, så alt det praktiske er arrangeret på forhånd, og de studerende ikke skal tænke på hverken papirarbejde eller på at finde husly, men kan hellige sig forskningen.

De dygtige studerende hedder Katrine Feldballe Bernholm, Julie de Fønss Gandrup, Mats Højbjerg Lassen, Amalie Bach Nielsen og Line Dam Heftdal, og du kan se en præsentationsvideo om dem og deres forskningsprojekter her:

Amalie Bach Nielsen

Julie de Fønss Gandrup

Katrine Feldballe Bernholm

Line Dam Heftdal

Mats Højbjerg Lassen

Om forskningsprogrammet
For at komme i betragtning som Lundbeckfonden Clinical Research Fellow skal man have færdiggjort et forskningsprojekt og publiceret resultaterne i et internationalt anerkendt tidsskrift.

Målet med opholdet er at motivere de studerende til at forfølge en karriere i klinisk forskning, give dem international eksponering og sende dem tilbage til Danmark med et uvurderligt netværk blandt højt profilerede forskere, professorer og iværksættere.

Det første kuld fellows blev sendt over Atlanten i september 2015.

Fellowship-programmet gennemføres sammen med Innovation Centre Denmark, der er et samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Lundbeckfonden bevilgede i første omgang penge til programmet i to år, men har siden forlænget med tre år, så der er penge til at fortsætte til og med 2019.