Talent Prizes

Lundbeckfonden hædrer tre blændende nye forskningstalenter

talentpris

De har endnu ikke rundet de 30 år, men har allerede udvist et helt særligt talent. Derfor modtager tre eminente nye forskere onsdag aften en Lundbeckfonden Talentpris.

”Der er tale om tre exceptionelle talenter, som har leveret et imponerende bidrag til hver deres forskningsfelt i en meget ung alder. Kun tiden vil vise, hvad deres evner kan føre til – deres karrierer bliver virkelig spændende at følge,” siger Kim Krogsgaard, leder af prisuddelinger i Lundbeckfonden.

Med hver talentpris følger 100.000 kr.

De tre talentprismodtagere er:

Thor Haahr, klinisk assistent, ph.d.-studerende, Skive Regionshospital, Aarhus Universitet
Thor forsker i underlivets bakteriesammensætning blandt kvinder i den fertile alder, og hvilken betydning bakterierne har for graviditetschancen og for en fuldbåren og sund graviditet og fødsel. Thor er bl.a. i gang med at undersøge, om behandling af ubalance i det vaginale mikrobiota med antibiotika og levende mælkesyrebakterier øger graviditetschancen for infertile par i reagensglasbehandling.
På trods af sin unge alder har Thor et imponerende CV og en lang publikationsliste bag sig. Han har på blot to år med fuldtidsforskning vist et særligt talent og skabt resultater, der kan føre til ikke blot en ny forståelse af bakteriers indflydelse på fertilitet, men også en ny behandling af infertile
par.

Hjalte Holm Andersen, adjunkt, ph.d., Aalborg Universitet
Hjalte forsker i kronisk kløe og smerter fra huden. Lidelser som bl.a. atopisk eksem og urticaria betyder, at omkring 10 procent af verdens befolkning lider af kronisk kløe, men behandlingsmulighederne er indtil videre begrænsede, og det vil Hjalte ændre på.
Hans ph.d.-arbejde har bragt os væsentligt tættere på en forståelse for, hvordan kløe opstår hos mennesker, og hvordan vi i sidste ende vil kunne udvikle mere effektive behandlinger.
Hjalte har publiceret en lang række videnskabelige artikler og beskrives som et helt særligt intellekt, der udviser tårnhøjt engagement og er usædvanligt produktiv.

Flemming Javier Olsen, reservelæge, Herlev og Gentofte Hospital, Københavns Universitet
Flemming forsker i forkammerflimmer og ultralydsscanninger af hjertet. Han er netop nu i gang med et stort forskningsprojekt om implantérbare rytmeovervågningsapparater – de såkaldte loop recorders – der detekterer forkammerflimmer.
Flemming har allerede på nuværende tidspunkt en lang publikationsliste bag sig og tidligere modtaget anerkendelse for sin forskning i form af OSVAL prisen. Flemming har haft ansvaret for at ekkokardiografere 1.500 patienter, og projektet har været i gang siden 2014 og afsluttes i 2020. Der er altså tale om et stort projekt af en kaliber og varighed, som det er usædvanligt, at en medicinstuderende står bag. Det vidner om en sjældent stor dedikation og dygtighed.