LF Fellows 2021

Lundbeckfonden uddeler 70 mio. kr. til yngre forskere

Cover 7 Fellows 2021 BlackWhite

Lundbeckfonden støtter i 2021 syv forskere med et fellowship – modtagerne er netop fundet.

En bevilling på i alt 10 mio. kr. til at etablere egen forskningsgruppe ved et dansk universitet eller et dansk universitetshospital – og fem års arbejdsro til virkelig at koncentrere sig om et projekt inden for det sundhedsvidenskabelige område.

Det er – skåret ind til benet – hvad man får, hvis man tildeles et Lundbeckfonden Fellowship, der også kan søges af forskere fra udlandet.

Fellowship-bevillingen, som i 2021 uddeler i alt 70 mio. kr., skal styrke og udvikle særligt talentfulde yngre forskere inden for det sundhedsvidenskabelige område.

Blandt andet inden for neurovidenskab, som er Lundbeckfondens særlige fokusområde.

Årets fellows – i alt syv – er netop fundet, og interessen for at komme i betragtning har været markant, fortæller Lars Torup, Scientific Programme Director i Lundbeckfonden:

”Det er 15. gang, vi uddeler vores fellowships, og vi har aldrig tidligere fået så mange ansøgninger som vi fik i år – og ansøgningerne afspejlede en stor talentmasse. Det er glædeligt – og samtidig viser det, at dansk sundhedsvidenskabelig forskning står stærkt, når vi i Danmark kan tiltrække og udvikle så mange dygtige yngre forskere”, siger Lars Torup.

 

Følgende syv forskere har fået et Lundbeckfonden Fellowship 2021

Fellows 2021
(Fra venstre: Kumar Somyajit, Chansi Cai, Kristian Agmund Haanes, Jan Zylicz, Dmitry Postnov, Louise Kruse Jensen og Oleguer Plana-Ripoll)