The Brain Prize protektor

H.M. Kongen bliver protektor for The Brain Prize

Lundbeckfonden, der står bag verdens største pris inden for hjerneforskning, The Brain Prize, har i dag modtaget det glædelige budskab, at Hans Majestæt Kongen bliver protektor for prisen.

The Brain Prize

H.M. Kongen indtræder som protektor for The Brain Prize, der er verdens største pris inden for hjerneforskning. Det er Lundbeckfonden, der står bag prisen, som hvert år uddeles til nogle af verdens førende forskere inden for hjernevidenskab.

Lene Skole, CEO for Lundbeckfonden, glæder sig over nyheden, der kommer på selve dagen, hvor H.M. Kongen vil overrække prisen til årets modtagere i forbindelse med fejringen, der finder sted i København.

"På Lundbeckfonden og The Brain Prize’s vegne vil jeg gerne takke H.M. Kongen for den flotte opbakning. Vi er utroligt stolte og beæret over, at Kongehuset har valgt at tildele os denne protektion, og vi glæder os over den anerkendelse, dette er med til at sende til hele forskerverden og ikke mindst til hjerneforskningen," siger Lene Skole.

 

Om The Brain Prize

The Brain Prize er verdens største pris inden for hjerneforskning, og den uddeles hvert år af Lundbeckfonden. Prisen anerkender banebrydende fremskridt inden for ethvert område af hjerneforskning; fra grundlæggende neurovidenskab til anvendt klinisk forskning. Modtagere af The Brain Prize kan være af enhver nationalitet og arbejde i ethvert land i verden. Siden den første gang blev uddelt i 2011, er The Brain Prize blevet tildelt 47 forskere fra 10 forskellige lande.

Prismodtagerne har fået overrakt prisen af H.M., Kong Frederik af ​​Danmark, ved en ceremoni i København.

Om Lundbeckfonden

Lundbeckfonden er en erhvervsdrivende fond, der arbejder med en bred vifte af kommercielle og filantropiske aktiviteter bundet sammen af ønsket om at skabe innovation og ny viden til glæde for patienter. Fonden er den langsigtede og engagerede ejer af flere internationale lægemiddel- og sundhedsvirksomheder; Lundbeck, Falck, ALK, Ferrosan Medical Devices, Ellab og WS Audiology.

Fonden er en aktiv investor i de finansielle markeder, i danske biotekvirksomheder og i dansk forskning gennem Fondens uddelinger til sundhedsvidenskabelige forskningsprogrammer og talenter på danske universiteter og hospitaler. Fondens uddelinger udgør mere end 500 mio. kr. årligt og har et særligt fokus på hjernen. Det omfatter bl.a. verdens største pris inden for hjerneforskning: The Brain Prize.