Ledelsesteamet

Ændring i Lundbeckfondens ledelsesteam

Lundbeckfondens direktør for public affairs, kommunikation, bæredygtighed og strategi, Inge Berneke, forlader Lundbeckfonden. En proces er sat i gang for at tilpasse organisationen.

Inge Berneke, SVP Corporate Affairs

Inge Berneke - SVP Corporate Affairs, Lundbeckfonden.

Inge Berneke, SVP Corporate Affairs, har efter fem år i Lundbeckfonden valgt at søge nye udfordringer uden for fonden. Hun tager derfor afsked med Lundbeckfonden med udgangen af august 2024.

Inge Berneke kom til Lundbeckfonden i 2019 i en nyoprettet stilling og har gennem de seneste fem år bistået CEO Lene Skole med at formulere og eksekvere fondens 2030-strategi og udvikle fondens organisation.

Som en del af fondens ledelsesteam har Inge haft ansvaret for en række centrale funktioner, der bl.a. omfatter fondens public affairs, kommunikation, bæredygtighed, strategi og HR, og hun har derudover sideløbende drevet vigtige opgaver i forhold til fondens porteføljevirksomheder.
 

”Inge har gennem de seneste fem år spillet en vigtig rolle i Lundbeckfondens udvikling og har været en nøglefigur i ledelsesteamet. Jeg har sat stor pris på at arbejde sammen med hende og er derfor ked af, at vi nu skal tage afsked. Heldigvis har vi i den tid, Inge har været med, markant udviklet organisationen og fået nye kræfter om bord, der kan fortsætte det gode arbejde,” siger Lene Skole og fortsætter:

”Fonden har høje ambitioner og et ønske om at agere åbent og i tæt samspil med vores omgivelser. Det kalder på løbende tilpasninger af vores organisation, og vi vil i løbet af 2024 og fremadrettet iværksætte nye tiltag, der matcher vores strategi og aktiviteter. I den proces kommer vi til at savne Inges engagement og bidrag i ledelsen, men jeg respekterer hendes beslutning og ønsker Inge alt det bedste fremover.”

En proces er sat i gang for at tilpasse organisationen og finde den rette afløser for Inge, der hen over sommeren vil bistå med at færdiggøre og overdrage en række igangværende opgaver og projekter, før hun senest med udgangen af august siger farvel.

 

Om Lundbeckfonden

Lundbeckfonden er en erhvervsdrivende fond, der arbejder med en bred vifte af kommercielle og filantropiske aktiviteter bundet sammen af et stærkt ønske om at skabe innovation, ny viden og behandling til glæde for patienter og deres pårørende. Fonden er den langsigtede og engagerede ejer af flere internationale lægemiddel- og sundhedsvirksomheder – Lundbeck, Falck, ALK, Ferrosan Medical Devices, Ellab og WS Audiology – og investerer aktivt i de finansielle markeder, i danske biotekvirksom­heder baseret på dansk forskning samt gennem Fondens filantropiske uddelinger til sundheds­videnskabe­lige forskningsprogrammer og talenter på danske universiteter og hospitaler. Fondens uddelinger udgør mere end 500 mio. kr. årligt og har et særligt fokus på hjernen. Dette omfatter bl.a. den årlige uddeling af verdens største pris inden for hjerneforskning, The Brain Prize.