DARE Programme

10 unge forskere på vej til USA - Nu er det muligt!

san fran

Lundbeckfonden uddeler for syvende år i træk pre-graduate scholarships til danske medicinstuderende, der skal læse i USA.

 

Lundbeckfonden uddeler for syvende år i træk pre-graduate scholarships til danske medicinstuderende, der skal læse i USA. Og sidste års modtagere, som blev bremset af Covid-19, kan nu endelig komme af sted.

10 topmotiverede danske medicinstuderende flyver i disse dage til USA for at dygtiggøre sig i San Francisco-området i Californien.

Her venter et 10 måneder langt forsknings- og uddannelsesprogram ved enten Stanford University eller University of California, San Francisco (UCSF) – to af USA’s bedste universiteter.

Opholdet er ’all inclusive’, idet de studerende får alle udgifter dækket af Danish American Research Exchange (DARE) – et studie- og forskningsprogram, som Lundbeckfonden oprettede i 2015 og har finansieret lige siden.

I såkaldt sædvanlige år, hvor man uden restriktioner kan bevæge sig ud i verden, rejser fem DARE-studerende til San Francisco. Men de fem, som skulle have været af sted i 2020, blev stoppet af Covid-19.

Nu kommer de så langt om længe af sted, sammen med de fem 2021-modtagere af stipendiet.

DARE 2021
DARE 2021: Johan Anker Allerup, Mustafa Ghanizadas, Line Louise Jensen, Freja Tang Severinsen og Mette Borbjerg.

Lundbeckfonden har lejet et hus i Noe Valley, et centralt beliggende område i San Francisco. Huset har to store lejligheder, og her bor de 10 studerende under hele opholdet.

For at komme i betragtning til et DARE-fellowship i Californien, skal man læse medicin ved et dansk universitet, man skal have bestået bachelordelen – og man skal være talentfuld ud over det gennemsnitlige.
Det er desuden et krav, at den studerende under opholdet i USA skal afslutte et forskningsprojekt, som skal munde ud i mindst en publikation i et internationalt tidsskrift.
For at det kan lade sig gøre, skal den studerende have godkendt et projekt inden afrejsen til USA, og have både en dansk og en amerikansk mentor, som han eller hun kan sparre med.

Samtidig følger den studerende undervisningen på det amerikanske universitet, hvor han eller hun er indskrevet under DARE-opholdet.

Iværksættermiljøet venter

Danmark har otte ’Innovation Centre Denmark’ rundt om i verden, heraf et i Silicon Valley i Californien. Disse centre skal blandt andet formidle samarbejder mellem danske- og udenlandske universiteter – og mellem dansk forskning og udenlandske forretningsudviklere.

Centret i Californien står for den overordnede koordinering af DARE-programmet, og har samtidig ansvaret for, at de danske medicinstuderende i løbet af opholdet også stifter bekendtskab med iværksættermiljøet i Silicon Valley.

Dette miljø handler i udpræget grad om at omsætte ideer og forskning til forretningsmodeller, og DARE-deltagerne vil få et indblik i den kunst gennem mødet med investorer, der har specialiseret sig i dette.
Bagefter får de så den udfordring, alle tidligere DARE-studerende også har lagt arm med – ’The Ten Dollar Challenge’.

Den handler om at udtænke en medicinsk behandling eller et produkt, der højst må koste 10 dollar, små 70 danske kroner.

Der konkurreres i hold, og vinderne får foruden æren en kontant belønning: 10 dollar! Her er det æren, der tæller.
 

Af DARE programmet 2020:

Rasmus Hagn-Meincke, medicinstuderende ved Aalborg Universitet – og kommende studerende ved Stanford University.

Rasmus

Rasmus Hagn-Meincke's forskning handler om at prøve at udvikle et system, hvor man på basis af en blodprøve kan sige, hvor i...

Sofie Nyholm Henrichsen, medicinstuderende ved Aalborg Universitet – og kommende studerende ved Stanford University.

Sofie

Sofie Nyholm Henrichsen skal studere og forske ved Stanford University – et af USA’s bedste universiteter. Hendes forskning handler om...

Cathrine Korsholm, medicinstuderende ved Københavns Universitet – og kommende studerende ved UCSF.

Cathrine

Cathrine Korsholm skal forske og studere ved UCSF i Californien – et af USA’s bedste universiteter.

Anna Sophie Lebech Kjær, medicinstuderende ved Københavns Universitet – og kommende studerende ved Stanford University.

Anna

Anna Sophie Lebech Kjær skal forske og studere ved Stanford University, et af USA’s bedste universiteter.

Rasmus Henrik Reeh, medicinstuderende ved Københavns Universitet – og kommende studerende ved UCSF. 

Rasmus

Rasmus Reeh studerer medicin ved Københavns Universitet (KU). Han er en af de fem danske medicinstuderende, der i 2021 bliver sendt til...


Af DARE programmet 2021:

Johan Anker Chrom Allerup, medicinstuderende ved Københavns Universitet – og kommende studerende ved Stanford University.

Johan Anker Chrom Allerup

Johan Anker Allerups projekt handler om at studere miljøfaktorer, som kan spille en rolle i forbindelse med børneeksem. Han skal blandt...

Mette Borbjerg, medicinstuderende ved Aalborg Universitet – og kommende studerende ved UCSF. 

 

Mette Krabsmark Borbjerg

Mette Borbjergs projekt handler om at undersøge CGM - en ny metode til at måle blodsukkeret hos diabetespatienter. Hun skal arbejde med...

Mustafa Ghanizada, medicinstuderende ved Københavns Universitet – og kommende studerende ved Stanford University. 

Mustafa Ghanizada

Mustafa Ghanizadas forskning handler om at se på nogle af kroppens T-celler, der muligvis spiller en særlig rolle i forbindelse med...

Line Louise Jensen, medicinstuderende ved Aarhus Universitet – og kommende studerende ved Stanford University. 

Line Louise Jensen

Line Louise Jensen vil undersøge, om en dysfunktion i hjernens netværksaktivitet kan være medvirkende årsag til fragilt X-syndrom.

Freja Tang Severinsen, medicinstuderende ved Aalborg Universitet – og kommende studerende ved Stanford University. 

Freja Tang Severinsen

Freja Tang Severinsens forskning handler om langtidsvirkningerne på immunforsvaret, når patienter med lymfekræft får...